28/2 Tr. match LBK Dam A - LB07

01 MAR 2009 10:58
Resultat: 2 - 1 (1-0) Målgörare: Kajsa Castor och Elsa Klarin
  • Skapad: 01 MAR 2009 10:58

En meriterande seger för damlaget mot LB 07.

I lördags mötte vi div. 2 laget LB 07 hemma. En match som slutade med en 2-1 seger.

Matchen började i ett högt tempo och det märktes eftersom det var mycket felpassningar från båda lagen. Det var ingen som riktigt vågade håll i bollen och lugna ner det utan det var rent för slarvigt. Jag anser ändå att det var ett steg i rätt riktning och det är mycket bra att vi har dessa matcher mot motstånd från högre serier. Detta gör ju att vi får upp ett högre tempo.

Första halvlek var, som jag skrev innan, en halvlek där det kändes lite som om vi hamnade i panik och ingen som vågade hålla i bollen och göra något kreativt med den. 1-0 målet gjordes av Kajsa efter ett inlägg från Camilla - ett rätt så snyggt mål. 1-0 stod det även i halvlek.

I halvleken pratade jag om att ha mer tålamod och att backlinjen skulle falla ner mer och ge ett bättre understöd så att vi kunde vända om och börja om med våra uppspel samt att inte stressa iväg så fort vi hade bollen utan se till att få lite lugn och ro, att hitta de spelvändningarna som vi pratar mycket om.

I början av andra halvlek, så ökar Elsa på vår ledning till 2-0 genom ett skott utifrån. Andra halvleks första halvtimme spelar vi mycket bättre och skapar också ett par bra halvchanser. Tyvärr så låter vi LB 07 gör 2-1 när där är ca 10 minuter kvar. Detta var nog ändå rätt så rättvist då Sara i målet hade svarat för ett par riktigt bra räddningar tidigare i matchen.

Ett stort plus för att vi orkar fullfölja matchen i ett högt tempo samt att vi håller undan och kan vinna. En vinst stärker alltid självförtroendet.

Nästa helg väntar FC Hässleholm hemma på lördag kl. 14.00.

Välkomna ner!

/ Hans

Skribent: Anita Richmond
Lunds BK - DA Div.4 Östra
Klostergårdens Idrottsområde, Nordanväg 22
222 28 Lund
Telefon: +460462111515

Denna hemsida används inte längre!

Postadress:
Lunds BK - Fotboll